Tranen in Gent

Als Feyenoord Europees speelt gebeurt er vrijwel altijd iets. In 2004 werd Basel verbouwd. In 2006 spoot de Franse politie traangas het Feyenoord-vak in. In 2008 werden tegen het Spaanse Deportivo la Coruna stoeltjes gegooid. Dit jaar speelde Feyenoord in Gent. Het was een laatste kans. De afgelopen jaren was het té vaak fout gegaan, vonden de heren beleidsmakers van Feyenoord. Dat mocht nu niet gebeuren. En sowieso, Gent. Ach, daar moesten we wel van kunnen winnen. Toch?

Die dag gebeurde er ook iets. Feyenoord werd overklast door een Belgisch team dat in de Eredivisie geen enkele rol van betekenis zou spelen. Feyenoord doet dat ook niet. Maartoch. Wij hebben ergens in een ver verleden grote bekers gewonnen. Zij niet.

De foto na de klik is een paar seconden na het laatste fluitsignaal genomen. Feyenoord viel neer. We hadden verloren. De jonge. dan 17-jarige, Luc Castaignos op de voorgrond is kapot. Even later zou Bruno Martins Indi met tranen in zijn ogen het veld verlaten. Een paar seconde na deze foto begon het te regenen. Heel hard. Op de tribune verzopen we. Maar we bleven staan en zongen ook nog één keer ´Feyenoord Till I Die`. Het was een gedenkwaardige avond.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: